Paluu joelle kulttuurin pariin

Palasimme huhtikuussa 2018 takaisin veneellemme Cadizin alueen Puerto Sherryyn. Teetimme muutamia asioita Lunniin, kuten biminin kulkuaukon päälle.

Kauden aloitustöitä Puerto Sherryssä. Andalusia.

Pyhäpäivinä telakalla ei saanut oleskella. Pyhiä oli Vappuna neljä päivää. Päätimme silloin matkustaa bussilla Marokon Marrakeshiin ja Atlas-vuorille.

Atlas-vuoret. Marokko.

Pyhien jälkeen saimme veneen vesille. Teimme vain yöpysähdykset Mazagonissa ja Ayamontessa, sillä meitä odotettiin jo Guadiana-joella. Kun lähestyimme Alcoutimin laituria, veneistä tultiin tervehtimään.

Purjehtivien viulistien jälleennäkeminen – joko treenataan? Guadiana-joki.

Ensin joen yli souti Paul, eläköitynyt viulisti, hän otti köydet vastaan ja kysyi: ”Joko treenataan, toitko viulun mukanasi?” ”Toin, ja nuotteja”, sanoin. Sovimme treenit seuraavalle päivälle. Samalla näimme Pedron touhuavan soutuveneen kanssa. ”Saammeko auttaa, Pedro?” ”Totta kai, nämä taulut tulee nostaa veneeseen”, hän vastasi. ”Vien ne kirjastoon. Niin, tervetuloa näyttelyni avajaisiin!” Seurasimme, miten Pedro tauluineen souti joen yli. Seuraavaksi meitä kohti käveli Martina, maantieteilijä, jonka lapset kävivät paikallista koulua. ”Hienoa, että tulitte”, hän sanoi. ”Olemme valmistelleet pitkään näitä juhlia. Tytöilläni on asut ja rusetit, laulujakin olemme harjoitelleet. Huomenna aloitetaan, ehditte mukaan!”

Ratsukot kiersivät kolme vuorokautta Andalusian valkeita kyliä…
…kunnes Romeria-juhlat huipentuivat lauluun ja soittoon.

Romeria-juhlassa ratsukot kiersivät kyliä, innokkaimmat kolmatta vuorokautta, kunnes juhlat huipentuvat kukkuloiden suojaamassa laaksossa. Juhlissa hevosteltiin, laulettiin ja soitettiin, ja ravintoloista tarjoiltiin juomia satuloissa istuville juhlijoille.

Purjehdimme Ayamontesta Porto Santoon viisi vuorokautta. Madeira.

Viivyimme joella kolme viikkoa. Sinä aikana kypsyi päätös mennä länteen. Katsotaan Madeiran ja Kanarian saaret, voihan sieltä sitten tulla Azoreiden kautta ylös.

Luvanvaraisessa poijussa Selvagem Granden edustalla. Madeira.

Teneriffalla juhannuksena ilmoittauduimme seuraavaan ARC-ralliin, siihen oli vapautunut paikkoja uuden lähdön myötä. Atlantti kutsui.

Luvanvaraisessa ankkurissa Desertas-saaren edustalla. Madeira.

Reittimme touko-heinäkuussa 2018 oli karkeasti Puerto Sherry – Alcoutim – Porto Santo – Desertas – Selvagems – Teneriffa – Las Palmas, Gran Canaria.