Ja miten kävi

”Tullaan takas joskus!” kehuskelimme, kun tanssimme keväisiä häitä Suomenlinnassa vuonna 2006. Lähdimme pitkälle purjehdukselle CA30-veneellämme. Että häämatkalle maailmalle. Ja miten kävi.

Jollalaituri, Aldernay. Vene keikkui poijussa rajusti sivuittain virrassa ja mainingeissa.

Tulin merisairaaksi tyynessä Englannin kanaalissa, kun köysi oli mennyt potkuriin ja aviomieheni sukeltanut tikari hampaissaan Tarzanin lailla sitä katkomaan.

Laskuvesitie majakalle, Guernsey

Doverin fisusipsit eivät menneet alas. Halusin herkkujen äärelle. Ranskassa ahmin jälkiruokia ja salaatteja siihen tahtiin, että piti tehdä jotakin.

Boulogne-sur-mer, jutun kuvat häämatkamme valokuva-albumista.

Varasin ajan raskausajan ultraan, ranskalaisen pikkukaupungin vastaanotolta. Minua kiinnosti kaksosena, odotinko yhtä vai kahta vauvaa. Yhtä, ja kaikki hyvin.

Herm

Etenimme Guernsey’iin asti, lomailimme trooppisen näköisellä Hermin saarella, punnitsimme suunnitelmia. Päätimme kääntyä kotiin elämän iloiset realiteetit ymmärtäen.

Brittikoulutettu kyyhky tuli Guernseystä kyytiin ja jäi Brightonissa pois. Otin kyyhkyn rengastiedot ylös ja sain myöhemmin tietää, että kyseessä oli englantilainen kirjekyyhky, viestikyyhky. Oli ilmeisesti kotimatkalla ja päätti säästää voimiaan. Veneemme köysiboksi taisi näyttää kyyhkyslakalta. Ennen Brightonin seisaketta kyyhky teki lyhyen kierroksen ilmassa, palasi nauttimaan kyydistä hetken ja jäi pois vasta Brightonin näkyessä selvästi.

Cap de la Hague, vuorovesivirta 5-6solmua, akanvirtaa. Veneen oma nopeus 7-8 solmua. Huippunopeus myötävirrassa oli 14 solmua.

Elokuussa mahassani tuntui jo vauvan potkuja, kun veneen kone käynnistyi. Syyspuhureissa veimme ulkomaalaistuttavamme nauttimaan Helsingin edustalle kunnon keleistä. Pikkujouluja vietimme kahden CA30-veneen ja yhden Jon30-veneen voimin.

Simpukkaranta laskuvedellä, Herm.

Olimme purjehtineet touko-elokuussa seitsemässä maassa ja kymmenissä satamissa. Kaksin jaksoimme hyvin navigoida, kevyet tuulet vaivasivat, ja teimme enintään parin vuorokauden legejä. Yöllä pidimme 3 tunnin vahteja. Alunperin ajattelimme siirtää veneen Portugaliin ja jatkaa Atlantin yli talvella Karibialle. Se oli suunnitelma, joka siirtyi eteenpäin perheenlisäyksen tullessa ensin.

Nieuwpoort

Suunnitelmat muuttuvat virtojen, sään, tuulen, velvoitteiden ja elämäntilanteen vaikutuksesta. Muutokset eivät estä vaan muovaavat purjehdusta.

Visby

Reitti CA30-veneellämme vuonna 2006 oli karkeasti Helsinki – Orjaku – Amsterdam (avustajina ystäviä) – Ramsgate – Dover – Cherbourg – Aldernay – Guernsey – Brighton – Nieuwpoort – Friisein saaret – Rügen – Visby – Lehtma – Helsinki.