Tässä on tarkistuslista, kun olet ottamassa IridiumGO! -laitetta käyttöön. Tsekkaa myös kaikki iridium-aiheiset blogini, löydät ne Matkapurjehdus-sivustoltani hakusanalla ”iridium”. Tässä iridium-aiheet tällä kertaa. Laita aiheideoita tulemaan, nyt blogi jää kenties hetkeksi vähemmälle huomiolle, mutta lisää on tulossa keväällä!

Melkoista aaltoa Galician edustalla, 2017.

IridiumGO!:n käyttöönotto

  • Tarvitset pc:n, jonka kautta laitat IridiumGO!-laitemötikän asetukset kuntoon. Tammikuussa 2020 ohjeet löytyvät täältä.
  • Lataa älypuhelimeesi ja muihin veneessä oleviin älylaitteisiin (tabletit, miehistön puhelimet) sovelluksia reilusti ennen merelle lähtöä

Sadekuuropuuskia Atlantin pasaatituulten vyöhykkeellä

IridiumGO! sovelluksia, joita käytän

  • 1) Iridium Mail & Web. Ottaa yhteyden ”Connection” laitteeseen, kun yhteys on päällä, voit lähettää twiitin, meilin, kuvan, lukea nettiä ja ladata säätä.
  • 2) IridiumGO! -sovellus kysyy ensimmäisellä kerralla asetukset. Täältä löydät yhteystiedot ”Contacts”, painaa SOS-nappulaa (johon on määriteltävä etukäteen, mihin ja kuinka ottaa yhteyttä), twiitata, soittaa puhelun, klikata sijainnin ”Track” ja lähettää SMS-viestin ”Message”.
  • 3) Opera Mini -sovellus, josta valitset etukäteen säästödatan tilaksi.
  • 4) Predict Wind Offshore. Sitä kannattaa opetella käyttämään jo maawifissä, jotta löydät itsellesi parhaimman karttapohjan ja tavan ladata sekä lukea sääkarttoja.
  • 7) OneMail -sovellus Ocens:lta, esim. 3kk 30USD, sisältää 20usd aktivointimaksun. OneMailin avulla peilaan maameiliosoitteeni (gmail) IridiumGO!:n yhteydellä. Riippuu maameilioperaattoristasi, millä tavalla voit tarvittaessa peilata meilejäsi, gmail osoittautui kenties hankalimmaksi kaikista.
  • 8) OneMessage -sovellus on ilmainen, mutten ole sitä tarvinnut, IridiumGO! -sovelluksen oma message-toiminto sen sijaan on ollut loistava keskusteluväline muiden samanaikaisesti Atlanttia ylittäneiden veneiden kanssa, useita viestejä päivittäin vaihdettu, varsinkin kalansaalistilanteesta.

Ote parista IridiumGO!:n Message-viestikeskustelusta valtamerellä, veneen keikkumisen voimakkuuden sekä jaksamisen asteen voi arvioida kirjoitusvirheiden määrästä. Jossakin Atlantilla mukavien ylittäjämiehistöjen seurassa, 2018.