Erämaalaguunit Saimaalla

Vuonna 2014 seilasimme Lappeenranta – Savonlinna – Pihlajavesi alueen erämaalaguuneja ja jääkauden rantoja.

Saimaalle ominainen valo hohtaa keskikesän vaaleina öinä, myös syksyn ja kevään upeina auringonnousuina ja -laskuina. Vaihtelevat säät pitivät huolen, ettei samanlaista purjehduspäivää Saimaalla ollut.

Satamosaarilla vierailimme keväällä ja syksyllä. Ilkonsaariin puskimme päin räntäsadetta ja 16m/s vastatuulta, Suur-Saimaan aallokko oli terävää ja pärskeet lensivät, mutta korkealaitaisella Lunnilla ei ollut mitään hätää, kaninkarvahattu ja villakaulaliina auttoivat kansimiehistöä.

Ilkonsaaret

Ilkonsaarten laituriin rantautui huoltotöissä oleva Roope-Saimaa, joka täydensi puuvarastoa ja teki jätehuoltotöitä. Oskar 5v ja Roope 7v vierailivat huoltoveneessä ja saivat muistoksi Roope-tehtäväkirjan. Olen Pidä Saaristo Siistinä -järjestön pitkäaikainen jäsen, ja arvostan järjestön työtä herkän saaristoluonnon ja käyntisatamien kestävälle yhteiselolle.

Kongonsaari, jännittävään luolaan kannattaa mennä kummitus kädessä.

Pihlajavedellä vierailimme Kongonsaaren luolissa. Savonlinnassa kävimme Casinolla uimassa ja nukketeatteriesityksissä. Lapsiperheelle Törninpyörän ja leikkipuiston symbioosi on erinomainen, ja pääsin ystäväni kanssa kävelemään veneeltä Kullervo-oopperan ensi-iltaan.

Olavinlinnan ja museolaivojen edessä Törninpyörän laiturissa.

Savonlinnasta teimme Lunnilla kahden pikkulapsiperheen voimin seiluuta, 4 yötä, 4 aikuista ja 4 lasta, hyvin mahduttiin! Vierailimme Pihlajaveden laguunisaarissa ja kallioluodoilla, istuen mättäillä suut sinisinä mustikoista, ihaillen jääkauden muinaislampia ja lummelaguuneja, kuunnellen kuikan huutoa iltaruskossa.

Saimaan kätkemä lummelaguuni
Mustikkamättäät