Kuka nämä tilasi kaiken lisäksi, onko maidot ja mehut laskettu oikein? Valmistautumista Atlantille, Las Palmas.

Kiitos, kun klikkasit tänne, olet varmaan laskeskelemassa juomavarantoja seuraavalle legille. Kunhan vettä on 2-3 litraa vuorokaudessa purjehtijaa kohti, kaikki muu kahvimaidoista mehuihin, terveysjuomista limppareihin on ekstraa. Paitsi jos miehistössäsi on kasvuiässä olevia poikia.

Meidän hamstraus Atlantin ylitykselle kohdistui kestomaitoihin, niihin lämpimässä säilyviin. Lastasin motillisen maitoa kannelle, kun norjalaisäiti tuli ihmettelemään, että onkohan heillä riittävästi maitoa, kun on vain kymmenen litraa. Mieleeni tuli Valion legendaarinen ”en koskaan juo maitoa” -mainos, mutta jätin satiirin sikseen, viikinkien jälkeläiset juovat vaikka suolaista turskankeitinlientä. Sanoin, että meillä on jostain syystä miehistö melkoista maidonjuojaa, ja että veneessämme on ollut jo vuosia sääntönä, että saat syödä ihan milloin vaan nälkääsi mysliä ja maitoa ilman kapteenin lupaa eli ”eat all the mysli you can”.

Siihen tuli myös singaporelaisbrittiäiti ihmettelemään ja tekemään omia laskelmiaan, enkä sitten enää kehdannut lisätä, mitä anoppini, karjalanevakko, tapaa sanoa lastemme maitojanoa seuratessaan, että meillä pitäisi olla oma lehmä veneessä.

Norjalaisäiti ihmetteli ja laskeskeli, sitten teki lisätilauksen heidän eväkölisen veneen maitovarantoon. Lopputuloksena hän rekrytoi sekä Kanarian että Karibian puolella lapsensa myymään naapuriveneille ylijäänyttä maitoa, koska a) kaikki ei mahtunutkaan mukaan ja b) heidän lapsensa eivät sitten kuitenkaan olleet samanveroisia maidonjuojia.

Löysin veneestämme vielä helmikuussa 2019 maitoja, jotka oli hankittu kolme-neljä kuukautta aiemmin Kanarialta, joten vaikka maidonjuonnin vähentämistä tai lopettamista suositellaan nyt syksyllä 2019 ekologisista syistä, niin melko ekologistahan on kuljettaa itse kahvi- ja myslimaidot Karibian saarille, joissa myytävä nestemäinen maito näyttää enimmäkseen olevan euroopassa tuotettua, kuljetettu Karibialle siis vain meidän purkkia isommalla laivalla.

Meidän pullea Colin Archer -tyyppinen pitkäkölinen vene on muuten melkoinen tilaihme, mitä tulee varastointitiloihin. Sinne jonnekin punkkalaatikoiden alle meni monia satoja litroja vesikanistereita, maitoja, mehuja, limutölkkejä. Norjalaisäiti joutui myöntämään minulle, että kyllä se norjalaisen Colin Archerin tekemä venetyyppi on sitten hyvä pitkän matkan perhevene.

 

Joen rannalla sademetsässä laiduntava nuori sonni, Dominica.