Maihinnoususalkun kippari ottaa mukaansa, kun nousee maihin ensimmäiseen viranomaiskäyntiin. Muu miehistö odottaa veneessä siivoten sitä merimatkan jäljiltä, kunnes koko prosessi on ohi ja kipparilta on saatu maihinnousulupa. Mitä salkusta löytyy? Copyright Matkapurjehdus elämäntapana.

Saapuminen Grenadan pääkaupunki St. Georges:iin, 2019.

Salkusta löytyy kosteudelta suojattu muovitaskukansio, jossa runsaasti tyhjiä taskusivuja maihinnousupapereihin, joka maalle oma tasku, josta voi tarvittaessa näyttää viranomaiselle todisteet kuljetusta reitistä. Maihinnousupapereihin lukisin paitsi tullauksen sekä maahankirjautumisen sisään- ja ulostodistukset, maa- tai aluekohtaisen purjehdusluvan, turistiveron, muut maakohtaiset maksut ja verot, näistä kaikki maksukuitit.

Maihinnoususalkusta löytyy myös miehistön passit. Lisäksi siellä on hyvä olla purjehdussuunnitelma, kipparin käyntikortti, veneen rekisteröintitodistuksen kopioita, miehistölistakopioita ja pari toimivaa kynää lomakkeiden täyttämistä varten.

Varmista vielä, että maihinnoususalkkusi on vedenpitävä ja mahtuu vielä tarvittaessa vedenpitävään laukkuun tai reppuun, jonka saat selkään tai olalle! Tarvitset molempia käsiä jollaillessasi kipparina maihin muiden odottaessa veneessä. Ota mukaan myös vesipullo, joskus voi joutua jonottamaan kirjautumisvuoroa.

Valtio Saint Vincent ja Grenadiinit käsittää 32 saarta. Vasemmalla Union Islands, takana sinertää Saint Vincentin jylhä pääsaari. Sen edessä keskellä Maireau, jonka takana Canouan. Oikealla Palm Island, jonka takan asinertää Mustique sekä korkeampi ja suurempi Bequia. Tobago Caysin saaret jäävät Mayreausta oikealle Palm Islandin taakse. Kuva otettu Grenada ja Grenadiinit -valtion Carriacoun saarelta pohjoiseen, 2019.