Merimailien myötä kertyy sattumusten ja tarinoiden määrä. Perheenä olemme purjehtineet nykyisellä veneellä vuosia, ja ajattelin poimia pari purjeveneen korjaukseen liittyvää tarinaa, joista voi joku kenties oppia jotain hyödyllistä. Tässä CA40-tyyppisen veneemme Nanni 64hp koneen vaihteistoon liittyvä vuodelta 2016 Itämereltä ja Stralsundista.

Syy

Potkuriakselissa oli laitettu kaksi sinkkiä lähekkäin liian lähelle merivesilaakeria, joka ei näin ollen saanut vettä, ja leikkasi kiinni. Kumilaakeri vannasputkessa kuumeni liikaa ja turposi, koska sen merivesijäähdytys ei toiminut, kun sinkit olivat liian kiinni laakeria.

Seuraus

Aina vaihdetta päälle laitettaessa vaihteisto joutui ylimääräiselle rasitukselle, mikä tuhosi vaihteiston sisältä kytkinlevyt. Vika tullut pitkän ajan kuluessa, ehkä 10 vuoden aikana, eikä meille tullut mieleen, että merivesilaakeri tarvitsisi voitelua. Pieniä oireita tuli vaihteen päällemenossa Saimaalla jonkun kesäpurjehduksen aikana. Vaihteisto ei enää lopulta toiminut ja tarvitsi kunnon huollon.

Ratkaisu – kesäkuussa 2016, Stralsund

Vaihteisto irrotettiin ja nostettiin veneestä huollettavaksi. Jotta sama ei toistuisi, teimme seuraavat muutokset:

Toinen sinkki akselista pois, kumilaakerin ja sinkin välissä pitää olla vähintään 8mm, mielellään 1cm tilaa.

Lisäsimme muualle veneeseen sinkkejä enemmän, esim. peräsimen saranaan, lisäksi moottori on maadoitettu kahdella sormenpaksuisella sähköjohdolla kiinni rungon ulkopuolella olevaan isoon sinkkiin.

Mekaanikko potkuria tarkistamassa. Stralsund 2016.

Miten havaittiin

Vaihteiston ongelma paheni pikkuhiljaa, johtui luistavista kytkinlevyistä. Yksi vikaindikaattori oli, kun vaihde oli vapaalla veneen ollessa paikallaan, ja yritti käsin pyörittää potkuriakselia, niin se tuntui jäykältä ja pyöri vaikeasti, koska kumilaakeri oli jo ylikuumennut ja turvonnut.

Meillä ongelma tuli pahaksi Itämeren ylityksellä, huomasimme Ruotsin Kalmarin kohdalla merellä, ettei tämä vaihteisto ole enää luotettava. Otimme selvää seuraavista satamista, ja löysimme Saksan Stralsundista mahdollisuuden eri korjauksiin. Emme kuitenkaan vielä soittaneet sinne, koska olimme epävarmoja matkan etenemisestä.

Miten vaihteiston korjaus toteutui

Kuljimme Rügen-saariston läpi (erittäin kapea väylä ja vaarana ajautuminen hiekkasärkille). Stralsundiin saavuttaessa pakki ei enää mennyt päälle. Tulimme hitaasti satamaan. Satamatoimistosta löytyi sopiva kontakti, ja saksalaisella täsmällisyydellä vaihteiston korjaus etenikin siitä lähtien. Mekaanikko tuli pian paikalle, puhui vain saksaa ja sanoi ”Mitnehmen”. Vaihteisto nostettiin pois Stralsundin sataman laiturissa heti.

Sovittiin aika telakalle menoon. Miten sinne pääsisimme ilman vaihteistoa? Hinauksella. Miten se tapahtuu? Älkää huoliko, näette sitten. Täsmälleen ajallaan veneemme viereen lipui toinen purjevene, samankokoinen kuin meidän, teimme kylkikiinnityksen, ja telakan omistaja ajeli kylkihinauksessa meidät telakkansa eteen nostopaikalle. Vene nostettiin ylös, ja meille sanottiin, 4 vuorokautta, sitten klo 16 on vesillelasku. Selvä. Asuimme pikkulasten kanssa kaksi päivää veneessä telakalla kunnes vuokrasimme auton ja majapaikan ja lomailimme viikonlopun yli.

Lapsiperheen purjehdusarkea telakalla, Stralsund 2016.

Maanantaina vaihteisto asennettiin huollettuna takaisin, potkuriakseli purettiin puhtaalle liinalle ja huollettiin saksalaisen täsmällisesti, uusi kumilaakeri vaihdettiin, potkurikin puhdistettiin, potkurin kiinnitystä vanhempi mekaanikko hioi pitkään vesihiomapaperilla ja hiontatahnalla, jotta potkuriakselin kartio sopisi sadasosamillilleen paikoilleen akselin kartioon. Klo 15:55 kulman takaa ajoi nosturiauto ja klo 16:00 vene nousi telakalta ja laskettiin veteen.

Kone käyntiin, vaihteistoa päälle, kaikki toimii kuin unelma. Perfekt, vielen dank!

Telakkakäynnin jälkeen matka jatkui seuraavina viikkoina kohti Galiciaa. Stralsund 2016
Kyseinen korjauspaja, pitkään toiminut yhden omistajan yritys, ei ilmeisesti enää ole ainakaan samannimisenä toiminnassa. Stralsundiin purjehdimme seuraavan kerran 2022 ja satamatoimiston kautta olisi löytynyt tarvittaessa mekaanikkoja, muttei enää tätä vuonna 2016 meitä auttanutta yritystä. 
- Satu
Stralsundin satama 2022