Matkapurjehdus elämäntapana

20 vuotta purjehdusta maailmalla ja meillä

Tänä vuonna juhlin blogissani 20 vuoden matkapurjehdusta kumppanini kanssa. Tulevissa jutuissa avaan tarinoita kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Kerron, miten perheen etäarki veneessä sujuu, mitä retkiä teemme ja miten koemme meriluonnon ja sään.

Olemme ehtineet vieraille 30 eri maassa, viettäneet pitkiä ajanjaksoja kohteissa. Millaista on purjehtia kulttuurista toiseen? Voisiko johonkin paikkaan juurtua pysyvästi?

Olemme purjehtineet myrskyt ja tyynet kahdella eri perinnepurjeveneellä. Mikä on pitänyt meidät samassa veneessä? Vuosiin mahtuu elämän koko kirjo perheen perustamisesta läheisten menetyksiin. Kaiken läpi olemme seilanneet.

Tykkään saapua uuteen paikkaan purjein, tuulivoimalla. Viihdyn vesillä, luonnon rytmissä. Lapsesta asti olen tuntenut riemua, helpotusta ja vapauden tunnetta, kun vene on irronnut rannasta. Tervetuloa mukaan!

Good that you find me – welcome! I am travel blogger, sailor and mom from Finland. Please use translate, I love to write in Finnish, I find my language precious, without words there’s no culture. Have fun and fair winds, wherever you sail on.

Satu, s/y Lunni

Nomadiksi maailman merille? Osa 4

Jos purjehdus olisi pelkkää hampaiden kiristystä ja setelien repimistä, ei sitä kukaan tekisi. Täytyy siinä jotakin olla. Merellä oleskelu voi auttaa kääntämään surun onneksi, pelon rauhallisuudeksi, huolet myönteiseksi asenteeksi.

Nomadiksi maailman merille? Osa 3

Luonto osoittaa asioiden tärkeysjärjestyksen. Luonto valitsee myös ajankohdan mahdollisimman näpäyttävästi. Juuri kun ajattelen viettää vapaapäivän ankkurilahdella riippumatossa uinuen. Tai kun aamulla ennen silmien aukaisua ajattelen tekeväni ihanan päiväretken. Vessa ei toimi.

Nomadiksi maailman merille? Osa 2

Miten lapset ja nuoret saa innostumaan nomadielämästä?
Tätä kysytään minulta jokaisen perhepurjehduksesta kertovan esitykseni jälkeen. Kun perhe päättää lähteä nomadiksi maailman merille, jokainen perheenjäsen on hyvä sitouttaa valmistelutöihin ikätasolleen sopivasti.

Nomadiksi maailman merille? Osa 1

Nyt voin luetella paljon asioita, joista olisin halunnut kuulla ennen kuin lähdimme merten nomadeiksi. Ei sillä, että nuo olisivat saaneet unohtamaan lähtemisen. Mutta olisin osannut valmistautua paremmin epävarmuuteen, uupumiseen ja kompromisseihin, merellä asumisen raskauteen – kaikista upeista hetkistä ja vapaudesta huolimatta.

20 vuotta yhteistä purjehdusta 30 maassa!

20 vuotta samassa veneessä myrskyssä ja tyynessä. 20 vuotta purjehduskertomuksiani eri alustoilla Ja tärkeimpänä 20 vuotta uskollisia seuraajia! Nöyrä kiitos. Juhlan paikka!

Mikä on tärkein oppi?

Ymmärsimme, että tavoite on nauttia siitä, missä kulloinkin on ja mitä milloinkin eteen tulee. Luopumalla yksityiskohtaisesta suunnitelmasta pystyimme saavuttamaan tasapainon ympäristön, sään ja arjen vaatimusten äärellä.

Hebrideiltä Pohjanmerelle

Kaledonian kanavan ja Loch Nessin kautta Hebridrille ja takaisin 2004 osa 2/2. Kun satoi tauotta ja aurinko vain välähti tuulen riepottamien pilvien repeymistä, märkyys menetti merkityksensä. Veneen kosteudessa 5-henkinen miehistömme yritti kuivattaa vaatteitaan....

Hebrideille ja takaisin

Point of Ardnamurchanin kohdalla järjestäjien ribbiveneestä ojennettiin lahjaksi kaksi Talisker-pulloa, sillä olimme kuulemma ensimmäinen suomalaisvene, Suomesta asti purjehtinut, Classic Malts Cruisessa koskaan.

Merituulta ja pihkantuoksua

Kesällä merituulet puhalsivat luopumisen surua pois. CA30-veneellä purjehdimme kahdestaan dyynien ja mäntyjen varjoon, meripihkarannoille Itämeren auringonlaskuihin.

Häämatkalle maailmalle

Doverin fisusipsit eivät menneet alas. Halusin herkkujen äärelle. Ranskassa ahmin jälkiruokia ja salaatteja siihen tahtiin, että piti tehdä jotakin.

Tervetuloa seuraamaan blogiamme myös Facebookissa ja Instagramissa: @matkapurjehdus