Kesäpurjehdus 2023

Riikaan päädyimme Pärnusta. Kävimme mm. kolmessa pääkaupungissa ja lukuisissa saarisatamissa. Reittinä karkeasti Kotka – Tallinna – Riika – Örö – Helsinki – Kotka. Väliin mahtui Suomenlahden saarikohteita, mukavia Riianlahden ja Viron satamia sekä muutamat yöpurjehdukset.

Tavoitteenamme oli ottaa kesäpurjehdus teinimiehistöllä rennosti ilman reitti- ja aikataulupaineita. Toinen pojistamme oli saanut peruskoulun päätökseen ja keräsi voimia lukion alkuun. Toinen oli siirtymässä kasiluokalle ja kaipasi yöpurjehduksia ja tennisleiriä, joten päätimme yhdistää toiveet veneilemällä. Miehistöni pyöräili, pelasi tennistä, purjelautaili ja kuunteli ulkoilmakeikkoja. Saimme pojan kummisedän veneineen samaan laituriin monessa kohteessa, ja se tuntui hyvältä. Kummisetä, mieheni pallonkiertokaveri, pääsi pelaamaan poikiemme kanssa tennistä.

Tennismailat kulkevat kevyesti mukana veneessä.

Käyntikohteita ei tarvinnut suunnitella sen mukaan, että ehtisi siirtää venettä kauden aikana paikasta a paikkaan b. Veneen lähtö- ja paluusatama oli sama, se helpotti logistiikkaa. Samalla se helpotti säähän suhtautumista. Kun olemme matkanneet a-b-c reittisuunnitelmilla, sääikkunoita ja tuulisysteemien vuosikalenteria on tarkkailtu huolellisesti. Otettu kyttäyspaikka ja odotettu myötäistä tuuli-ikkunaa tai matalapaineen helpottamista. Riianlahdella otimme rennosti. Jos ei tule myötätuulta Gotlantiin, niin ei mennä sinne.

Kesäyön purjehdusta kaveriveneen kanssa Riianlahdella.

Riianlahden ja Viron saariston eduiksi koimme, että voi tavata muita suomalaisia venekuntia. Olimme olleet poissa Itämereltä monta vuotta, ja suomalaisveneilijöitä oli tullut ikävä.

Haitaksi Riianlahdella ja Viron vesillä kesän parhaimpaan aikaan koimme lukuisat eskaaderit ja kisat, jotka täyttivät satamia. Olimme täysin unohtaneet ruuhkaiset keskikesän viikot. Opin kantapään kautta etsimään kisa- ja eskaaderikalentereita netistä, kun jouduimme lähtemään Gulf of Riga -regatan alta Rojasta vain lyhyen yöpymisen jälkeen. Koko satama, joka ei suuren suuri ole, oli varattu kisaan ja ulkopuoliset ajettiin pois. Saimme yöpyä kalastusalusten kaijassa aamulahdeksaan saakka. Joskus aiemmin olimme myös vahingossa satamassa, jonka tapahtuma oli varannut. Se oli 2017 Rendez-vous Tall Ships Racen aikaan Portugalin Sines’ssa. Silloin meidät ohjattiin tapahtuman ulkopuolisten laituriin, jossa viivyimme tapahtumapäivinäkin.

Täytyy myöntää, että Rojaan meno ei ollut suunnitelmissa vaan kaksi muuta vaihtoehtoista satamaa. Vallitsevan ja ennustetun puuskatuulen ristiriita oli suuri niin nopeuksissa kuin suunnassa. Lahdelle jäi pyörimään mustanpuhuvia ukkospilviä puuskineen ja aurinko alkoi laskea. Muuttuneiden tuuliolosuhteiden vuoksi teimme merellä päätöksen pysähtyä Rojaan.

Ehkä muistossani oli viidentoista vuoden takaiset purjehdukset, jolloin vain mentiin Latvian satamiin ja korkeintaan vhf:llä soitettiin sataman suulta tuloilmoitus, usein vain mentiin. Kulttuuri on Itämeren dyynirannoilla muuttunut, oikeastaan huviveneille palvelualttiimmaksi, purjeveneitä liikkuu enemmän ja sen myötä satamapalvelut ovat kehittyneet huimasti.

Veneemme CA40 Lunni, Juhannusyönä 2023 Riianlahdella, Kuvan otti Antti / KulkuriJoutsen.