Mastonhuippurullat eivät pyörineet. Mastoon vinssattiin vuosien aikana voitelupullo kädessä milloin kevyempää puolisoa milloin vierailulle tullutta veljenpoikaa milloin gastikokelasta. Yhtenä kesänä purjetta nostaessa tuntui jo pahalta rullien jumitus, ihan kuin olisivat soikeina. Purjetta laskiessa se ei tipahtanut hetkessä alas puomille, sen sijaan purjetta piti vetää alas.

Mastonhuipun rullien korjaus onnistui henkilönostimella.

Syy

Kenties likaa, kenties vähän korroosiota, tai jotakin tullut väliin. Vai oliko alumiinirulla niin tarkkaan sovitettu, mutta ei kuitenkaan pyörinyt hyvin, ja jossakin vaiheessa ei pyörinyt enää ollenkaan. Ongelma oli meillä monta vuotta.

Kun venettä laskettiin talven jäljiltä Cádizin satamassa, saimme henkilönosturin ja työmiehen mastonhuipun tarkistukseen. Vasta silloin selvisi syy, alumiinirullat olivat levinneet, eivät siis olleet soikeina, mutta reunat levinneet epätasaisesti ja ottivat kiinni.

Vanhat alumiinirullat mastonhuipusta.

Seuraus

Kun eivät pyörineet, niin isopurje oli raskas nostaa ja alasveto oli melkoista kiskomista. Nostin kuitenkin kulki, ja pärjäsimme.

Vesillelaskupäivänä La Calima -hiekkatuuli värjäsi maiseman ja hiekotti veneen kannen.

Ratkaisu

Koska vene on Colin Archer -ketsi, josta emme mastoa ole ottaneet telakoinneissa tai talvisäilytyksessä alas johtuen Colin Archerin rikityypistä, ongelma jatkui, kunnes löysimme sopivan paikan. Cádizin Puerto Sherryssä, jossa on paljon kilpapurjehdustoimintaa, löytyi palvelua ja henkilönostin.

Sopivan tyynellä säällä veneen kelluessa vedessä vesillelaskulaiturissa, henkilönostin kurotti korkealle. Lavalla seisoi työmies, irrotti mastonhuipun hatun, johon tulee kiinni sekä etu- että väli- ja takastaagi, ja alkoi paukuttaa vasaralla mastonhuippurullia.

Toimitusta varten rullapurje oli irrotettu, samoin mesaani- ja isomaston välinen vaijeri, etu- ja takastaagi. Maston sisältä oli otettu rullat pois, ja niiden tilalle on laitettu jotakin pitämään kaikkia nostoköysiä ja -vaijereita väliaikaisesti paikoillaan.

Työmies onnistui vasaroimaan kovalla paukutuksella hatun irti. Rullat irrotettiin ja vietiin sorvaajalle malliksi.

Uudet nylonrullat teetettiin Puerto Sherryn satamassa vanhojen mallin mukaan.

Paikallinen sorvaaja työsti näiden alkuperäisten alumiinirullien mukaan päivän aikana uudet nylonrullat, jotka asennettiin mastonhuippuun seuraavana aamuna ja ovat siitä lähtien toimineet mainiosti ja purjeen nosto keveni heti.

Talvitelakkamme 2017-18.

Riskit

Kun korjaustyö pitää suorittaa mastonhuipun rullat poistamalla, siinä on silloin paljon asioita, jotka voivat huonosti tehdyn työn seurauksena kumuloitua ja aiheuttaa jatkossa ongelmia. Tärkeimpänä kaikki isomaston sisällä kulkevat nostimet, joita ei saanut hukata rullien vaihdon aikana. Toinen huomioitava meillä oli rikin jännitteet, kun mastojen välinen ja päästaagit jouduttiin löysäämään.

Toisaalta, tämän olisi voinut edellämainittujen riskien vuoksi edelleen jättää korjaamatta, mutta entä jos reivatessa kovalla tuulella, mitä jos purje ei olisi tahtonutkaan tulla alas.

Joskus purjeveneessä pieneltä tuntuvan asian korjaaminen voi olla pitkä prosessi.

Tuuliseinät suojaavat Gibraltarin puhureilta, Marina Puerto Sherry de Cádiz.