Suositukset

Suomen Valtameripurjehtijat ry:llä on ollut ilo seurata Sadun ja Rekon pitkänmatkan- ja valtameripurjehduksia perhemiehistöllä s/y Lunnilla.

He ovat tuoneet matkojaan ja kokemuksiaan esille innostavien blogi-kirjoitusten sekä kiinnostavien puhe-esitysten muodossa mm. Venemessuilla ja Uivassa venenäyttelyssä.

Reko ja Satu ovat osoittaneet esimerkillisesti, että hyvin suunnitellut ja toteutetut purjehdukset maailman merillä onnistuvat hyvin myös lasten kanssa.

Suomen Valtameripurjehtijat toivottaa s/y Lunnille ja koko perheelle suotuisia tuulia tuleville purjehduksille!

Kari ”Ruffe” Nurmi

Puheenjohtaja, Suomen Valtameripurjehtijat ry

Roope, ”Ruffe” ja Oskar – Uiva23Flytande -messuilla
Satun olen tuntenut hiekkalaatikkoikäisestä ja Rekoon tutustunut heidän mennessään naimisiin. Suurella mielenkiinnolla olen seurannut ja lukenut heidän perheen matkaamista s/y Lunnilla aina Suomesta Karibialle ja takaisin, tämä matkahan kesti kaiken kaikkiaan 8 vuotta.

Mieleenpainuvimpina vaikeat hetket epätietoisuuden keskellä ”Korona-Karibialla” ja huikeat hetket Norjan vuonoilla.

Itse toimin Merikarhut ry:n hallituksessa ja vastaan tapahtumien järjestämisestä. Olenkin pyytänyt Satua useamman kerran esitelmöimään yhdistyksemme tapahtumiin. Satu on vieraillut kertomassa perhepurjehduksesta Venemessuilla Merikarhujen pyynnöstä purjehtijalavalla. Vuonna 2023 myös heidän esikoisensa Roope kertoi tapahtumassamme, miltä vene-elämä näyttää nuoren miehen näkökulmasta ja kuinka kavereita löytyy maailman satamista.

Jussi Turkka

Hallituksen jäsen, Merikarhut - Sjöbjörnarna ry

Satu ja Jussi – Kloster, Rügen 2022

Muistelen vieläkin sitä hetkeä, kun tapasimme Satun ja Rekon ensikertaa joulukuun lopulla 2018. Olimme juuri saapuneet Atlantic Rally for Cruisers kisan maaliin ja siitä ajaneet Rodney Bayn marinaan. Yllättäin s/y Lunnin iloinen crew oli meitä siellä vastaanottamassa. Voi sitä avuliaisuuden määrää. Me olimme eka kertaa Karibialla, heille kaikki oli tutumpaa.

Rekon ja Satun kokemus ja tietämys Karibian vesistä oli meille arvokasta infoa kaikilta osin. Myös Rekon asiantuntemus veneiden ylläpidosta, huolloista ja korjauksista oli isona apuna meidän ensimmäisen Atlantin ylityksen jälkeen.

Tuon tapaamisen jälkeen ystävyytemme on jatkunut jo kuusi vuotta. Satun kirjoittamat blogit ovat varsinainen aarreaitta. Sieltä löytyy vinkkejä melkein kaikkiin asioihin mitä maailman merillä tarvitaan. Blogit korona-ajan jännitysnäytelmästä Karibialla ovat vailla vertaa. Silloin tarvittiin tiimin toimivuutta, mukautumiskykyä sekä kekseliäisyyttä mittamaton määrä unohtamatta Rekon teknistä osaamista.

Yhteistyömme jatkuu varmasti. Onhan Satu myös seuramme Ocean Ladies jäsen. Minä kipparina tiedän saavani heiltä aina apua, jos joku sellainen ongelma ilmenee, josta en itse tiimini kanssa selviä.

Raija Alapeteri

Kommodori, Kommodori Ocean Ladies ry

Satu ja Raija – Suomen Valtameripurjehtijat -tapahtumassa Pentalassa 2019