Purjehdus vauvan kanssa Saimaan kesässä on mutkatonta.
Koska vauva kuitenkin sekoittaa perheen kellon, valoisat yöt voi käyttää vauvan valvottaessa luonnosta nauttimiseen.
Vene ankkuriin suojaisaan poukamaan ja riippumatto ja hyvät viltit kannelle. Sekä vauva että vanhemmat voivat paremmin, kun voi yöllä vaihtaa maisemaa punkasta riippumattoon. Sitten voimia keräämään ja tassuhoitoa kokeilemaan.
Kaikki kantolaitteet ovat vauvapurjehduksella hyödyllisiä. Kantoliina, kantoreppu ja mitä muita näitä nyt onkaan. Kaksi vapaata kättä on tarpeen, kaikissa toimissa purjeveneessä. Vaunujen kantokopan ripustimme niin, että pääpuoli keinui sentin pari mukavasti ilmassa ja jalkopää oli tukevasti kannella. Siinä vauva viihtyi.
Pumpputermoksen nimeen vannon myös vauvapurjehduksella. Saatavilla on aina kuumaa tai lämmintä vettä, miten haluaa, kaikenlaisiin pesu- ja puhdistustilanteisiin, sosepurkkien lämmittämiseen ja vellien tekoon.
Satamassa kun vauvan kanssa menee kyselemään saunasta, niin jos muuten saunavuorot ovat jo täynnä, useimmiten vauvalle perheineen järjestyy pesuvuoro. Eräs ystävällinen vanhempi pariskunta tuli hymyillen minulle täydessä Saimaan saarisatamassa kertomaan, että he ovat saunoneet eilenkin, ja antoivat vuoronsa meille.
Ja voihan sitä vaikka kylpeä ämpärissä, vauvan ollessa kyseessä.